Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2011 12:07 - Анализ на песента "Котето"
Автор: cocolino88 Категория: Забавление   
Прочетен: 3545 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.03.2013 21:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вече имам собствен сайт и се преместих на www.iskrenoilichno.com
Може да следите новите ми статии във фейсбук: www.facebook.com/iskrenoilichno

Това е песен, която поражда различни философски и битови размисли. В нея може да разберете какво представлява голямата любов, защо животните са първи приятели на човека и как с амбиция и старание се издигаш до желаното ниво и придобиваш статус в обществото. Разбира се, песента поставя и други житейски въпроси, на които е малко мястото да бъдат разнищени подробно.

 Хей, момче какво си се зазяпал ?
Що мълчиш, езика ли си си захапал ?

Хей, момиче с котенце прекрасно,
имаш класа, май това не ти е ясно ?
 

Да се зазяпваш е загуба на време. През това време можеш да свършиш много по-полезна работа и да се осъвършенстваш като човек. Проблема за бездействието в страната е основна заложена тема тук и че ако само гледаме „няма да се оправим“. Затова ни стимулират да се развиваме. Така българската икономика би потръгнала, а младите кадри да си останат в страната. Следващата строфа е за създаване на гражданско общество. Намекват ни, че преди 89-та година само мълчанието можеше да ни спаси от лагери, затвори и разстрел. В момента се създава будно гражданско общество, което да защитава собствените си интереси. Ако ти си от тези, които „мълчат“ е редно и ти да се включиш в някои от протестите и да покажеш, че Аристотел е бил прав, че е въвел термина гражданско общество.

„За животните с любов“ беше предаване, което събираше хиляди зрители пред малкия екран. То олицетворяваше добротата и верността на животните към нас и за това, че някои от тях са верни приятели освен любимци. В този случаи котенцето на героинята е прекрасно, защото има всички изброени качества и иска целия свят да знае за него.

Всяка жена има класа. За да имаш класа, то в повечето случаи се измерва с положение в обществото. А то се придобива трудно. Само най-амбициозните успяват да си осигурят класа. С тъга си спомня за дните, когато не е имала нищо, но благодарение на своят труд в момента може да се похвали със стабилното си обществено положение. Но както става и по филмите, поради многото работа и ангажименти и тя е рухнала психически и на помощ идва неиния мъж, който и напомня, че има класа и че не трябва да се отказва точно преди финала. А финала ще бъде грандиозен. Зад всяка успяла жена стои мъж, който я подкрепя. Това е новата женска фраза, която помага на успелите в обществото жени.

Кой ще гали котето любовно,
ела с мен да играеш на световно.
Мойто коте не е за игра, ха,
то е само за сериозни господа!

Да имаш домашен любимец изисква много грижи. Той става член от семейството. Проблема идва тогава, когато идва време за почивка и трябва да оставим на някого котето, което е обгрижвано цялата година с грижи и масажи. Не върви да го вземем на морето, защото дори по филмите котетата не харесват водата. 

Поставя се въпроса и за мъжката подкрепа. Каквото и да избере жената относно котето мъжа и ще я подкрепи. Той би жертвал отпуската си за да може тя и котето и да бъдат щастливи. Пример за това е, че подкрепата му е силна, колкото бяха силни и нашите национали на световното преди 94-та година. Сравнението буди симпатии у жена му, защото въпреки, че тя не гледа футбол си спомня за онзи гол с главата и за гола от фал срещу германците. А пък щом все още се говори за това световно, явно наистина сме били силни. Затова жена му оценява тази подкрепа и знае, че е обичана и ценена. Затова решават, че могат да го поверят само на сериозни грижи и на сериозни господа. Не биха си играли с живота на някого. Котето и е чувствително, много често е сълзливо, а това изправя мъжа и в напрежение.

Хей, момче какво си се заплеснал ?
С хубаво момиче няма да е лесно !

Хей, момиче не ме предизвиквай !
Ще си моя, така че с мене свиквай !


Отново се поставя въпроса, че не трябва да губим и минута в бездействие и че хубавите неща стават трудно.  Само упоритостта и желанието за развитие би ни помогнало да стигнем класата на жената. Затова тя дава своя пример със себе си и съветва още веднъж, че трудолюбивостта и учението ще ни изведат до така желаните резултати.  С нея не може да се излезе на глава и няма да бъде лесно за него. Той трябва да полага къртовски труд за да изхранва семейството си и това, че тя е хубава няма да го спаси от работата. Тя полага основите на семейните ценности и на традицията, която я е наследила от майка си, тя от нейната майка, а тя от нейната майка. Така всяко едно поколение живее с традициите на онова време, по което всичко беше хубаво и работа имаше за всички.

Мъжа от своя страна не иска да бъде предизвикван. Той знае своите способности и иска да постигне всичко сам. Не иска помощ от жена си, защото един ден като се обърне иска да си каже – „Да, беше трудно, но го постигнах сам.“ От тази ситуация е произлязла тази мисъл, която се слага по социалните мрежи.  Той се гордее с тази си фраза и смята да напише книга за човека, който стои зад фразата – а именно за себе си. Все пак няма да му бъде и трудно – все още си води дневничв и може просто да ги препише и да издаде книгата.

Накрая, разбира се, всичко завършва с happy end. Тя ще бъде негова завинаги. За него това е любовта на живота му и нищо не би ги разделило. Тук се пораждат различни интерпетации за голямата любов и борбата за нея.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cocolino88
Категория: Лични дневници
Прочетен: 841948
Постинги: 52
Коментари: 262
Гласове: 202
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930