Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2013 21:52 - Ще се омъжиш ли за мен?
Автор: cocolino88 Категория: Тя и той   
Прочетен: 4866 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 12.03.2013 21:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Вече имам собствен сайт и се преместих на www.iskrenoilichno.com
Може да следите новите ми статии във фейсбук: www.facebook.com/iskrenoilichno

Ще се омъжиш ли за мен?

Това е мигът, в който всичко се променя за теб. Разбира се, и за мен.

Не е толкова страшно да изречеш тези думи. Не е страшно да го направиш, ако го чувстваш. Ако не го чувстваш, не го прави. Това е паметен ден.

Вярвам, че има дни, които цял живот помним. Това е един от тях. Той е по-особен от останалите. Днес вече искаш да изживееш живота си с този човек и му го заявяваш открито. Дела, дела, а не думи, са казали хората. Затова е ред и за делото, а именно пръстена и предложението. Пръстенът не е нужно да е скъп. Може дори да бъде от зрънчо. Въпросът е не колко пари си дал за него, а какво влагаш в предложението. Можеш да купиш пръстен с най-скъпият диамант, но да не си убеден, че Тя е за теб.

Промяната, която настъпва, е психологична. Всеки може да се ожени или пък всеки може да се прави на „модерен“ и да живее с някой без да сключват брак. Самата сватба е хубав и незабравим момент, но тя идва и си заминава, а отношенията остават.

Предложението настъпва по много особен начин. Разбира се, всичко се случва постепенно. Колкото по-спонтанен си за тези неща, толкова по-голям е процента да сгрешиш. Постепенно идва с отношението към човека до теб и най-вече осъзнаването, че тя е човека за теб. Една сутрин се събуждаш и усещаш най-прекрасното чувство на света – да се чувстваш значим за човека, който обичаш, както и че е толкова значима за теб, че не можеш да дишаш без нея. Когато я няма, света ти е празен. Не искаш друга. Не искаш, всъщност, никой друг около теб, когато тя е наоколо. Разбира се, образно казано, защото човек е социално животно и трудно може да бъде сам или само с един човек прекалено дълго време. Има нужда и от друга комуникация, дори само на базово ниво.

В този прекрасен момент осъзнаваш, че искаш да прекараш живота си с нея. Въобще не те интересува ти на колко години си, тя на колко години е, до колко са ангажирани вашите семейства и приятели във вашата връзка, нито пък колко време досега сте били заедно. Знаеш само, че колкото и да връщаш моментите назад, толкова по-сигурен се чувстваш, че това е Тя.

Затова искаш да и кажеш много. Искаш да и кажеш, че оценяваш всеки един момент с нея, че друга жена не би застанала никога в мислите и сърцето ти, че бъдещето си го представяш единствено и само с нея, че не те е страх да поемеш отговорност пред нея и света, че ще бъдеш винаги до нея, че не те е страх от сериозно обвързване, като много от мъжете, че когато дойде моментът, искаш деца от тази жена и че искаш да остареете заедно... И всичко това се съдържа в „Ще се омъжиш ли за мен?“




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cocolino88
Категория: Лични дневници
Прочетен: 841169
Постинги: 52
Коментари: 262
Гласове: 202
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930