Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2009 00:59 - Коледа - най-прекрасния празник
Автор: cocolino88 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2907 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.03.2013 21:12


Вече имам собствен сайт и се преместих на www.iskrenoilichno.com
Може да следите новите ми статии във фейсбук: www.facebook.com/iskrenoilichno 

Всяка година празнуваме едни и същи празници, почти по един и същи начин. Но има един празник, който никога няма да ми омръзне. Много важно е много рядко да се използват крайните твърдения, но аз съм сигурен в моето твърдение. О, да - никога няма да ми омръзне Коледа. Един невероятен празник.
Той започва още седмица преди датата и може да завърши чак на Нова година - когато сърцето ти вече не бие толкова силно от насладата на Коледа и чака с нетърпение новата година. Прекрасното на този празник започна с приготовленията. Хората, по принцип мързеливо племе, включват екстра двигателя си и започва едно шеметно приключение с много емоции - като се започне от подаръците, като се премине през чистене на цялата къща, докато стигнем до любимата тема - храната и напитките.
  Може би най-шеметното препускане е за подаръци. Наблюдаваме още седмица преди това как магазините се пълнят по шевовете, моловете са препълнени от хора, търсещи подходящия подарък и непрестанно разминаване на хора с големи пликове, пълни с покупки. Тази шеметна надпревара с времето е много приятна. Всеки се чуди какво да купи на другия и емицията е неповторима. Искаме да изненадаме любимите ни хора с неща, за които дори неподозират. След покупка на подаръците следва и покупка на елхата. За мен това е една от най-приятните части. Винаги избирам голямата елха и обичам да я окрасявам. Харесвам всяка топка и всяка играчка закачени по нея по начин, който го няма на друго място. Всеки окрасява неговата елха различно от другия и това я прави уникална. Нека не забравяме и лампичките. Тази лампички, които при изгасена светлина светят уникално. Светят толкова уютно и неприкосновено, че сякаш изпадаш в делириум. Едно успокоение се носи в теб, а мириса на елхата допълва това усещане. Този мирис, който обхваща цялата стая, дори цялата къща, е неповторим. Този мирис бих го оприличил на спокойствие и уют. За пореден път повтарям тези думи, но сякаш всичко свързано с Коледа носи уют и спокойствие.
  Семейната вечеря е ключовия фактор на Коледа. Бъдни вечер - вечерта, която кара цялото семейство да се събере и да хапне ястия, които всъщност може би не яде всеки ден, а именно постно. Винаги ще запомня Бъдни Вечер със свещичката, която свети на масата и вдъхва сигурност и живот. Толкова прекрасна картинка, точно като по картичките. Сякаш участваме в тези картички, ние сме героите. Този семеен празник е точно за мен, и за още много хора, които обичат семейния уют и сбирките със семейството.
  А Коледа е просто неповторим. Въпреки че съм голям аз все още тайничко се надявам да има подаръче под елхата. Защото детето в мен още живее и ще живее тайно може би, докато остарея, а защо не и тогава? Подаръчето под елхата носи още по-голяма наслада, отварянето на опаковката и изненадата от видяния подарък не може да бъде описано. Трябва да се изживее, както и ти го изживяваш всяка година, ако все още ти стиска да бъдеш малък поне на този ден. Разбира се, следва размяна на подаръци, хапване и пийване цял ден и много весели истоии и много усмивки. Една от идеите е точно това - много усмивки и хубаво настроение. Много поздрави и много смс-и към хора, които си мислят, че ще ги забравим на този прекрасен ден. Защото може би точно нашия смс ще бъде първата усмивка на човека отсреща.
  Колко позната атмосфера? А може би и ти изживяваш нещо подобно тази година?
 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cocolino88
Категория: Лични дневници
Прочетен: 841205
Постинги: 52
Коментари: 262
Гласове: 202
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930