Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2009 00:06 - Контролирайте мислите си!
Автор: cocolino88 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6655 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 12.03.2013 21:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Вече имам собствен сайт и се преместих на www.iskrenoilichno.com
Може да следите новите ми статии във фейсбук: www.facebook.com/iskrenoilichno
Слабите и разделени мисли

Са слаби и разделени сили.

Силните и концентрирани мисли 

Са силни и концентрирани сили


Звучи ли ви без смисъл? Звучи ли ви глуповато? По-скоро просто и ясно? Определено не е така. Малцина знаят, че простите неща са най сложни...и гениални. Малцина знаят, че живеем в два свята или по-скоро две реалности - вътрешна реалност и външна реалност. Мнозина биха си казали, че външната реалност е определяща, но всъщност вътрешната реалност управлява нашия живот. Нашите мисли определят начина ни на живот. За да докажем това твърдение, че тръгнем от закона на един много по-мъдър от нас човек. Все пак нека не забравяме, че за да докажем едно твърдение, че е вярно е нужно да минем през емпирика, логика и накрая авторитет.
Мисля, че всички си спомняме формулата
E=m.c2 . Какво ни казваше тази формула? Означава, че енергията е равна на масата по скоростта на светлината на квадрат. Няма да навлизаме във физичните закони. Това, което ни трябва да разберем е, че всичко, което се движи, мърда, скача и каквото се сетите е енергия. Всичко във Вселената е енергия. Енергия са и нашите мисли. Да, точно тези мисли, които витаят непрестанно в нас - от сутрешното ставане, до тежкия ден и нашите сънища. Нека си представим, че нашата мисъл е един пламък. Пламък, който зависи от нас дали ще го поддържаме жив или ще изгасне на момента. Нашите мисли непрестанно хвърчат и не може да запазим пламъка жив, защото на негово място се появява нов пламък.  Единичната мисъл не притежава голяма сила, но повторена многократно тя може да бъде концентрирана и да бъде насочена - в този момент нашата искрица мисъл не е толкова малка, а всъщност са станали много искрици на едно място, които могат да придизвикат запалване. Точно и тук идва и смисълът на мисълта, с която започнах. По-голямата точност и концентрираност на нашите мисли ще ни донесат и по-голяма енергия. 
За съжаление ние не отдаваме значимост на нашите мисли и те минават просто като искрици през съзнанието ни. Но нека си представим следната ситуация. Ако за всяка една наша качествена мисъл ни даваха по един долар, а за всяка една ненужна и недообмислена мисъл ни вземаха по един долар, то ситуацията би изглеждала много примамлива с оглед на това, че всеки ден през нас преминават хиляди мисли. Представете си, че имате и счетоводство, което води отчет за всяка една мисъл и за всеки един долар дошъл като приход при вас или иззет от вас. То все пак накрая на деня на плюс или на минус ще бъдете? Определено, ако това беше реалност, то бихме подбирали по-добре нашите мисли с оглед печалбата и бихме контролирали нашите мисли, стараейки се да избегнем загубите.
Все пак искаме или не това става с нас. Въпросът е, че не идва към нас във вид на пари, а във вид на енергия, защото доказахме по-горе, че всяка една мисъл е енергия, която ние произвеждаме. Искаме или не ние създаваме собствената си реалност, благодарение на тези мисли.  Затова е най-добре да контролираме нашите мисли и да ги пускаме по-потока, които смятаме, че ще ни заведе до пещерата със съкровището, вместо да минават през нас като малки пламъчета, които изгасват в пространството.
Определено на всички е ясно, че човек сам твори съдбата си и изцяло от него зависи дали това ще стане реалност или не. Вътрешния свят на човека не е просто една камара с тухли или камъни. Тя е много сложна система, изгледане изцяло от енергия. Мисля, че и сами сте разбрали, че много неща зависят изцяло от мисълта ни. Искате в дадени моменти да бъдете по-общителни, разговорливи и не толково притеснителни? Тогава работете в тази насока, насочете мислите си в тази насока, като промените мислите и съответно съзнанието си. Ако си повтаряме, че сме слаби, въпреки че искаме да бъдем силни ще останем слаби. Но, ако работим в тази насока можем да съберем много искрички и да припламне енергията и да променим нашето съзнание. Често силата на мисълта върши чудеса. Смятам, че на много от вас ви се е случвало да сте в едно средно здравословно състояние - да не знаете дали ви е лошо, но и да не знаете дали ви е добре. Нз дали сте забелязали, но повтаряйки си, че всъщност сме здрави лошото изчезва и ние в един момент наистина се чувстваме добре. Но, ако си повтаряме, че всъщност не се чувстваме добре, то нашето здравословно състояние се влошава. Така че контролирайне мислите си! Ако искате здраве, контролирайте ги в тази насоченост. Ако искате щастие, контролирайте ги в тази насоченост.
Нека не забравяме, че нашия мозък е една градина - каквото засадим, това ще разцъфне. И в двата случая ще ядем плодовете на това, което сме засадили!
Искаме или не - Мозъкът създава обкръжаващата ни действителност!




Гласувай:
5



1. victoriavselena - Цитирам по памет
31.08.2009 09:17
Далий Лама е казал" Хубавите новини са, че нашето съзнание се подлага на влияние. Лошите новими са, че нашето съзнание се подлага на влияние".
Хубаво написано. Аз бих казала - Изслушвайте се. Чуйте мислите си. Излушвайте и другите.
цитирай
2. dusha - :)
31.08.2009 15:35
Подсъзнанието може всичко ;)
цитирай
3. анонимен - :)
30.09.2009 03:03
забелязал ли си ка все повече хора го осъзнават? до скоро никой не вярваше в това ,не знаеше дори.сега съм заобиколена от хора, контролиращи мислите си .и от книги,филми,статии.като вълна е и ставаме все повече.и се и привличаме един друг :) много ме радва,че светът се развива.към добро.и нагоре :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cocolino88
Категория: Лични дневници
Прочетен: 838317
Постинги: 52
Коментари: 262
Гласове: 202
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031