Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2009 16:50 - Най-хитовите анимационни филмчета от доброто старо време
Автор: cocolino88 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 275683 Коментари: 125 Гласове:
11

Последна промяна: 12.03.2013 20:59


Вече имам собствен сайт и се преместих на www.iskrenoilichno.com
Може да следите новите ми статии във фейсбук: www.facebook.com/iskrenoilichno

Спомняте ли си с носталгия за онези детски филмчета, които ви караха да стоите пред телевизора с часове? Или пък да ги чакате с дни? По онова време, когато нямаше дистанционни, а каналите на телевизията се брояха на пръстите на едната ми ръка. Е, опитах се да събера тези филмчета, които ще гледате и сега с омиление и ще си спомните невероятното детство.

1. Плодчетата - www.vbox7.com/play:8dd16d57 - Това са момичето със смешни дрехи, ананасчето Гаспачо, Раничко и Трънчо. Момичето със смешни дрехи всеки път раждаше по някоя и друга гениална идея, Ананаса винаги се забъркваше в неприятности, Банана всеки път вадеше от тази малка чантичка по нещо огромно като балони, кораби, палатки и други, а Кактуса всеки път прецакваше ситуациите.  image

2.Барбароните - www.vbox7.com/play:19b2fe2a - Това детско е доста старичко и много малко хора го помнят. Става дума за едно семейство Барбарони и тяхния баща Barbapapa. Идеята на детското е, че тези съзнания се превръщаха в различни форми, а Barbapapa се грижеше за всички, или поне се опитваше.              image

3. Капитан Планета - www.vbox7.com/play:67a1323e - Детското беше много популярно и много любимо на всичко от нас. Почти всеки тайничко си мечтаеше за такъв пръстен. Накрая се събираха 5-те "стихии" и излизаше Капитан Планета, който се бореше с лошите, които нарушаваха екологичното равновесие. До колкото знам и това е единственото детско с екологична насоченост.                                     image

4. Волтрон - www.vbox7.com/play:83f5842f - Мнозина помниме Волтрон и Защитникът на Вселена. Става дума за 5-те лъва, които формираха Волтрон и любимата реплика на повечето от нас: "А аз ще формирам главата". Волтрон се бореше с чудовищата, които искаха да завладеят планетата, на която пребиваваха нашите герои и най-вече да откраднат принцесата и да разрушат ултра-модерния замък.          image

5. Конникът и Звездните Шерифи - www.vbox7.com/play:aba16b9e - Става дума за 4-ма приятели, които се бореха с едни да ги нарече извънземни и всеки път като убиеха някого и той се връщаше в другото измерение. 4-мата приятели бяха конникът, който им беше лидера, един каубой, един състезател и една дама, която почти през цялото детско спасяваше с помощта на другите 3-ма баща си, който беше отвлечен. Тези хора си имаха кораб и кораба се формираше на робот, подобен на Волтрон.
image

6. Грижовните мечета - www.vbox7.com/play:c05d9444 - Ставаше дума за едни меченца, които имаха разни лунички, сърчица, звезди и т.н. на коремчетата си. Те бяха добри и помагаха на който могат. Имаше едни кофи за боклук и оттам идваха неприятелите им. Като влезеш в кофата и влизаш в техния свят. Най-характерното беше, че от коремчетата им излизаше силен лъч, когато се съберат всички.
image

7.  Чип и Дейл - www.vbox7.com/play:4f16fecc - Спасителния отряд съставен от 2 карерички Чип и Дейл, от един дебел мишок луд по Сирене - Рокфор, от една малка женска мишка и от Чип - Мухата, която все помагаше на дебелия мишок. Караха едно малко самолетче и все помагаха на хорага, като през цялото време Чип и Дейл се караха, като Чип беше сериозния е Дейл беше веселяка и непокиста.
image

8. Патешки Истории - www.vbox7.com/play:0e46f254 - Добре дошли в часа на Дисни по Канал 1 всяка събота и неделя. Скъперника чичо Скрудж, Племенника Доналд Дък, както и Хюй, Дюй и Луй. Проблеми им създаваха Бандата Бийгъл, която искаше да обере Трезора с паричките, както и Маджика, която искаше да вземе първата спечелена паричка на Чичо Скрудж - Паричката Късметче. Всички го помниме това!
image

9. Семейство Флинстоун - www.vbox7.com/play:8c49e3a2 - Ябадабадууу. Помниме отлично Фред и Уилма, както и Барни и Бети. И 2-те двойки си имаха деца - Пебълс и Бам Бам, която беше изключително силен. Да не забравим и домашния любимец на сем. Флинстоун - Дино. Живееха в каменната ера, използваха разни животни като домакински електроуреди и караха колата с крака, като спираха с пети. Класика
image

10. Гумените Мечета - www.vbox7.com/play:977cdc0f - Отново Часът на Дисни. Ставаше дума за едни мечета, които живееха в гората и пиеха от вълшебния елесир. Той им даваше силата да скачат много нависоко, както и надалече. За да има баланс лошите герои бяха Херцог Трън, който искаше да открадне елексира и неговия помощник Мазньо, който буквално му целуваше краката, само и само за да му се мазни.
image

11. Пчеличката Мая - www.vbox7.com/play:12efb76c - Бледи са ми спомените за това култово детско. Спомням си, че пчеличката Мая непрестанно си играеше с цветята и търсеше нови разновидности с един буквар, имаше един много добър приятел и често се въвличаха в бели. Песничката беше доста култова по онова време.
image

12. Скуби Дуу - www.vbox7.com/play:0a2e4683 - Вече на повече от 40 години Скуби Дуу стой по хитовите класации. Заедно с неговия добър приятел Шеги и техните приятели, те успяваха да разкрият мистерии, свързани с чудовища. Характерно беше, че Скууби все разкриваше историите, като хващаше крадеца по много непохватен начин. Тук е мястото да спомена и за братовчеда на Скууби, който сигурно сте забравили - Скрапи. Това беше едно малко кученце, което беше безстрашно и много бойно.
image

13. Looney Tunes - www.vbox7.com/play:16130966 - Това е едно от най-хитовите детски. В това заглавие влизат и Бъгс Бъни и Дафи Дък, Порки, Сълвестър, Туити, Койота и още много знайни и незнайни герои.
image

14. Tiny Toons - www.vbox7.com/play:0481bcc3 - Всеки помни Looney Tunes, но сякаш забравяме за Tiny Tunes. Става въпрос за същите герои, но като деца. Беше също ужасно смешно, като героите бяха направени много сладки и бяха приятели всичките.
image

15. Том и Джери - www.vbox7.com/play:5d9b3aef - Том и Джери е едно от любимите детски на всички ни. Спомняме си как Том упорито преследваше Джери, а Джери от своя страна му погаждаше номера. В някои епизоди влизаха и други герои като еднок куче на има Спайк и сина му Тайк, едно патенце и една мишка с памперси - Тъфи, която все се напиваше без да иска.
image

16. Том и Джери Деца - www.vbox7.com/play:fe6b6699 - Даваха го сутрин по Канал 1. Беше много веселяшко, като доста повече участваха и Спайк и Друупи. Историята се припокрива с оригинала, като тук просто са деца. Сладурско беше направено.
image

17. Костенурките Нинджа - www.vbox7.com/play:a21aa5ae - Класика! Става дума за 4 костенурки - Рафаело, Донатело, Леонардо и Микеланджело, съответно с атрибутите им мечове, ножове, тояга и нинджако. Бореха се срещу Шриодер, като им помагаше техния учител, който от човек се беше превърнал в Плъх-водач на костенурките.
image
18. Сънчо - www.vbox7.com/play:28bfd4de - Всяка вечер в 19:50 по Канал 1 звучеше тази песничка, която ни приспиваше заедно с някоя много интересна история.image

19. Пинко Розовата Пантера - www.vbox7.com/play:48f764fe - Мисля, че всеки знае за Розавата Пантера, на която непрестанно и се случваха разни премеждия или пък дразнеше своя съсед. Едва ли помните историите, но музиката към детското е вечна.
image

20. Пиф и Еркюл - www.vbox7.com/play:7dbcd61b - Разправя се за Котка и Куче, който през цялото детско хем се опитват да бъдат приятели, хем непрестанно се бият. В тяхните истории участва един полицай, който почти винаги им държи сметка за тяхните действия и една улична лампа, която им дава съвети.
image

21. Мечето Ръкспин - www.vbox7.com/play:c4e7fde1 - Става дума за едно мече, която непрестанно пътуваше нанякъде и изучаваше нови земи. Имаше приятел една жълта мравка и един учен, който пътуваше с тях. От другата страна имаше едно зелено чудовище, което ги следеше и им пречеше да си вършат работата.
image

22. Ну Погоди - www.vbox7.com/play:c3c840b2 - Това е така да се каже руската версия на Том и Джери. Вълка преследва заека, като заека му спретваше разни номера, а вълка беше доста глупав. Най-известната реплика е Ну Заяц, Ну Погоди.
image

23. Чебурашка - www.vbox7.com/play:b57dd0ef - Руската класика за едно много сладко създание с големи уши и детски очи. Приятел в игрите му беше Крокодила Гена, който беше добряк, а песничката от филмчето се чува и до днес.
image

24. Малчовците - www.vbox7.com/play:ff1492fe - Малките Човечета, които живееха под града и излизаха от вентилираните шахти. Никой не знаеше за тяхното съществуване освен едно момченце. Един от най-смешните герои беше Динки, който все се забъркваше в неприятности и една костенурка Слик, на която и даваха непосилни задачи. В Края на всеки епизод имаше видео с Направи си сам.
image

25. Светулковците - www.vbox7.com/play:e51a1080 - Светулковците събираха лунни капки за да могат да светят. Те пиеха тези капки и така светеха. Имаше едно много лакумно светулче, която изпиваше всичко. От другата страна на гората в едни ровове живееха мулините, които искаха да откраднат някой от светулковците.
image

26. Картофчетата - www.vbox7.com/play:327961af - Поредното детско, което даваха сутрините по Нова Телевизия. Тези картофчета бяха много забавни, като малките ходеха на училище, а големите на работа. Фразата им беше: Винаги готов картоф!
image

27. Малкото Пони - www.vbox7.com/play:b3516512 - Малкото Понии, Вятъра Гонии. Песничката беше невероятна, а понитата живееха на една полянка, всички задружно в една бяла къща. От другата страна на дъгата жеевше едно момиченце - тяхна приятелка и когато имаха нужда от помощ отиваха при нея. Имаше и понита еднорози, които можеха да изчезват и да се появавят на друго място.
image

28. Малкото Пони Tales - www.vbox7.com/play:904d7ec7 - Това лично на мен повече ми харесваше. Ставаше дума за понита, които бяха ученици и се събираха и си купонясваха. В него участаваха Нотка, Кръпка, Зора, Бонбон и други сладури.
image

29. Смехораните - www.vbox7.com/play:d0741087 - Това бяха едни малки маймунки, които говореха смешно и вършеха чудати неща. Имаха най-различни изобретения и лошите маймуни искаха да им ги откраднат.  Анимацията е доста стара.
image

30. Капитан Цубаса - www.vbox7.com/play:b499d9b1 - Едно японско детско, което остана класика и до сега и даже наскоро го обновиха, разбира се лошо. Разправя се за едно момченце футболист, който е капитан на отбора. Идеята на детското е да се пресъздаде футбола. В мачовете преобладаваха шпагатите и волетата.
image

31. Банани с пижами - www.vbox7.com/play:272aa5f8 - Банани с пижами го даваха по Лека нощ деца. Не беше много поучително, но беше доста забавно. Става въпрос за 2 банана с пижами - Б1 и Б2 и тяхните приятели мечетата, с които играеха.
image

32. Уди Кълвача - www.vbox7.com/play:91af60ab - Историята за Кълвача Уди е известна на всички по целия свят. Уди е известен с неговите невероятни приключения и неприятностите, които върши на съседа си. Смеха му е известен по цял свят и е много труден да бъде имитиран.
image

33. Семейство Адамс - www.vbox7.com/play:6e98e93e - Това е едно от най-чудети семейства живели някога. Хората ги е страх от самото семейство и от начина им на живот, но те всъщност да големи добряци. Известни са в това, че си играят с томахавки, заравят се в гробища и най-добрите им приятели да духове. Картинката завършва с една ръка, която ей така си ходи из къщата и дори има разум.
image

34. Приказките на Братя Грим - www.vbox7.com/play:d2ca7177 - Не мога да не отбележа златните приказки, които ги даваха по Нова Телевизия. Бяха направени така увлекателно и ясно преразказани, че и да не сме чели съответната приказка ще я разберев с всяка една подробност. Скоро се опитаха да ги обноват и ги кръстиха Вълшебните Приказки, но определено старите приказки са най-добрите.

35. Семейство Мейзга - www.vbox7.com/play:38dec3e2 - една от класиките на унгарското кино. Става въпрос за едно Уж нормално семейство. Бащата е тип „дребният човечец“, кротичко работлив, той слуша жена си и трепери пред шефа си. Майката е не твърде интелигиентна и често капризна, тя очаква мъжът й да решава всичките проблеми на семейството. Дъщерята обича котката си и все иска помощ от брат си за уроците, който от своя страна е дете-гений.
image

36. Тримата Глупаци - www.vbox7.com/play:e600e052 - Тук описанието е ненужно. Анимацията, с която страната ни се гордее. Станала попурярна в доста страни, като е характерно в нея повече действия и по-малко думи.
image

37. Кро - www.vbox7.com/play:71a82ffc - Поредното детско давано по Нова Телевизия. Разказва се за 1 мамут - Фил, който живее в 20-ти век, благодарение на това, че е паднал в глетчер и е замръзнал. Открит от докрор Си и сина и той разказва историите си за 1 момче Кро, който живее заедно с неандерталците Нанси, Ог, Боб и Гог и с мамутите, най-известни от които Ърл и Моджо.
image

38. Ейнджъл - Детето на цветята - www.vbox7.com/play:545b19a4 - Тази анимация е много стара. Разказва се за 1 момиченце, което обикаля почти цял свят в търсене на нещо. Забравих за съжаление какво търсеше, но във всичките епизоди пътува. Компания и правят една котка и едно дебело куче.
image

39. Смърфовете - www.vbox7.com/play:f786f539 - Може би една от пърните анимации. Бледнеят ми спомените за какво ставаше въприс, но знам, че имаше един човек, който все искаше да ги хване, а те все се измъкваха.
image

40. Капитан Балу - www.vbox7.com/play:ba24fad9 - Веселяка Балу все решаваше разни загадки и се бореше с едни горили, които искаха да им нарведят. Негова копмания бяха едно малко мече, което му беше приятел и с което най-часто летяха в самолета на Балу, една маймуна търговец и един тигър, който ремонтираше самолета.
image

41. Тимон и Пумба - www.vbox7.com/play:033e8439 - Едва ли някой не знае тези герои. След филма Цар Лъв Дисни решиха да направят и сериалче с тях. Беше изключително смешно. Всички знаем стратегията по която живеят - Хакуна Матата!
image

42. Спайдърмен - www.vbox7.com/play:f28150ee - Любим на мнозина. Питър Паркът ухапан от паяк в една от лаборатироите. Това му дава невероятни способности - бързина, сила и 6-то чувство. Убиват чичо му Бен и тогава той започва да се бори срещу злото в един костюм. Влюбен в съседката си Мери Джейн
image

43. Батман - www.vbox7.com/play:d4dd1d44 - Забравихте ли това детско? За много хора Батман е просто филм, но всичко тръгва от това детско, да не кажем, че и от комикс още преди това. Детското беше изключително популярно, а самата история всички я знаем благодаранеие на филмите, които опресниха наскоро паметта ни.
image

44. Супермен - www.vbox7.com/play:d3b9c154 - В края на 90-те "битката" беше кой е по-добър - супермен или батман. Супермен е човек от планетата Криптон, който има нечовешки сили и спасява хората от бедите, които го сполетяват.
image

45. Железния Човек - www.vbox7.com/play:8d4802ec - Железният човек беше един милиардер, който освен, че е много богат е и много умен. Той всъщност е учен и изобретява този железен човек за да се бори срещу злото. Специфичното беше, че самия костюм излиза от куфарчето му.
image

46. Фантастичната четворка - www.vbox7.com/play:ea76597b - 4-ма човека попадат с тяхния космически кораб на непозната планета. Едва успяват да оцелеят, но там придобиват неестествени способности. Жената може да става невидима, момчето може става огнен човек, мъжа на жената става Mr Fantastik и може да си разтяга цялото тяло, а последният се пръвръща в оранжево чудовище, което притежава нечовешка сила.
image

47. Маската - www.vbox7.com/play:9e1cc17e - Историята беше направена и на филм преди години. Най-обикновен чиновник намира вълшебна маска. С нея се превръща във веселяка Маската, който обича да се забавлява и да се преобразява с различни костюми. Характерното за Маската е, че не изпитва болка и вади от своите джобове, каквото си пожелае. Често се заяжда с 2-ма полицаи, като им дига гащите до главата.
image

48. Лабораторията на Декстър - www.vbox7.com/play:e6d08bd1 - Беше хит в златните години на Cartoon Network. Историята се разправя за едно момченце гении, който има лаборатория под къщата, в която живее. Почти целия си живот прекарва там, изобретявайки по нещо. За съжаление той има и сестра, която само му пречи на изобретенията и във всеки епизод го въвлича в неприятности.
image
49. Соник - www.vbox7.com/play:329f027a - Това е историята на най-бързия таралеж в света. За жалост стана популярен по-скоро с телевизионните игри, отколкото с детските. Таралежа може да се върти и така да преминава препятствия. Компания му е неговото приятелче, което може да лети с помощта на опашката си.
image

50. Покемон - www.vbox7.com/play:96ea6c31 - Много популярно детско от преди години. Става въпрос за едни животинки, всяка от която си има стопанин. Всяка животинка има някаква способност, която да използва в битка. Те излизат от едни топки и се бият срещу другите. Най-известният покемон е Пикачу, който пускаше ток.
image

51. Бамсе - за съжаление без видео - Много малко хора помнят Бамсе. Мечето, което ядеше великански мед и ставаше най-силното мече на света. Негови приятели бяха една костенурка и един заек на име Скокльо, който обожаваше морковите. Наистина класическо детско.
image

52. Попай Моряка - www.vbox7.com/play:b152f52f - Попай Моряка е емблематичен герой от нашето детство. Той е добряк, но лошия Бруно все иска да му направи някой лош номер или да му вземе момичето - Олив. Попай яде спанак и става силен и тогава винаги успява да се справи в кроя на филмчето с Бруно.
image

53. Доктор Злобюл - www.vbox7.com/play:eda70136 - За съжаление почти нищо не си спомням от това френски детско. Знам само, че главните герои бяха Страшаро и Зомбайо. А доктора се казваше Злобюл.
image

54. Франклин - www.vbox7.com/play:664508ab - Франклин можеше да брои до 10, да си връзва обувките и да закопчава копчета. Всеки път с нещо подобно запчваха историите, както и книжките за него. Става дума за едно костенурче, което го спохождат редица приключения.
image
55. Funnybones - www.vbox7.com/play:6d8b4ea0 - В една тъмна тъмна уличка, в една тъмна тъмна къща, през един тъмен тъмен коридор имаше един тъмен тъмен килер и в него имаше два скелета и куче скелет. Който не е гледал това детско много е изпуснал. Тези скелети бяха голями симпатяги и имаха невероятни истории.
image

56. Кураж - Страхливото Куче - www.vbox7.com/play:809b1f40 - Отново детско от златните години на Cartoon Network. Главен герой беше това куче, което имаше нелека съдба. Дядото непрестанно се превръщаше в някакви зомбита или го крадяха извънземни или нещо паранормално ставаше и кучето все трябваше да спасява стопанката си от него.image


Опитах се с продължение на много работа, много труд и най-вече много желание да събера най-големите класики на нашето време. Предполагам, че нещо съм изпуснал, но благодарение на вашата помощ ще мога да добавя всичко, което искате и да стане класацията пълна! Надявам се, че не ви е отегчило, а напротив - забавлявали сте се от сърце и сте си спомнили с умиление за детските години!
Гласувай:
11
01. анонимен - Cocollino, бате, над 50% от тези филмчета...
12.07.2009 17:52
в класацията ти, за съжаление са доста "млади" и може би дъщеря ми може да си спомни с умиление за тях ;) но не и аз ;)
Не че умаловажавам труда ти, но хаточното събиране на заглавия на анимационни филми никък не ме умилява.
цитирай
2. анонимен - Titillator
12.07.2009 20:30
Прав е човекът, писал отдолу.
Бая нови и доста по-тъпички от онези, които аз помня от моето детство...
цитирай
3. cocolino88 - :)
12.07.2009 20:40
Хубаво е да има критика ;) Всеки с вкуса си - това съм събрал аз и ще го update-на в скоро време с още заглавия.
цитирай
4. анонимен - manuela
13.07.2009 12:21
super qki detski
цитирай
5. blubalu - браво! :)
13.07.2009 16:58
също могат да се добавят:
Мариан Първата и Ферди Мравката :)
цитирай
6. annie87 - Страхотна класация
14.07.2009 14:04
много обичах да гледам детските на Disney :)
цитирай
7. анонимен - супер са, подсети ме за много заб...
15.07.2009 00:06
супер са, подсети ме за много забравени детски от миналото:)))
цитирай
8. анонимен - А Трите Мечета?????
16.07.2009 12:23
Забравяте едно от най-култовите детски сериали - Трите Мечета!!!
цитирай
9. анонимен - скуби ду
02.08.2009 10:37
супер яка анимация
цитирай
10. анонимен - СУПЕР!!!
08.08.2009 23:45
Леле, човеккккк, супер сии!! БРАВО, БРАВО за труда!!!Изключителни фЮмчета, обожавам ги, напомнят ми на доброто старо време, когато бях лапе(не, че още не съм, т'ва е друга тема :D) ...ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ, че ме върна към безгрижните ми детски дни !
цитирай
11. mechegrizli - Трите мечета !
21.08.2009 21:35
Трите мечета се казват Кубик, Бартек и Мецана :)
Ето ги тук ! Спомняте ли си ги ?
http://www.flickr.com/photos/maciekblazniak/3349105177/
цитирай
12. анонимен - по
25.08.2009 01:08
Доста филмчета, повечето от които не са известни на аудиторият - скуби ду, кураж, семейство мейзга, кро, декстър, фантастичната четворка, айрън мен, соник, маската ... всичките тези ги имаше само на видео касети или по кабеларките, а по онова време да имаш кабелна беше много рядко. Въобще не ги пускаха по телевизията. А пък този капитан Цубаса и картофчетата какви са пък си нямам идея. Къде остана Мишел Ваян, Белият Зъб, имаше едно с едни гномове с червени шапки и една лисица (по ефир 2 го даваха), Едно филмче на дисни с една патица дето ставаше на робот, Симбат мореплавателя, мисля че и пускаха пиратите от тъмната вода, Педя човек Лакът Брада. Мога да се закълна че съм гледал Бамсе като малък. Филмчето за Лека нощ Деца не мисля че се брои, както и филмчетата от Fox Kids и Looney и Tiny Toones
цитирай
13. анонимен - Extra
28.08.2009 04:48
Супер ! Много готино си се сетил да събереш детските от нащо време вече не правят такива :( Продължавай в съчия дух да напомняш отдавна забравени моменти ! Може да сложиш Диплодоните и Полицейска академия (анимацията) ако ги помниш. Поздрави !
цитирай
14. анонимен - Супер е...
10.10.2009 21:36
Страхотна колекция, но е малко непълна.... Никъде не видях Гумените мечета, както и едно детско, което се казваше Сладката Канди... (говореше се за едно момиче което е отгледано в сиропиталище и се влюбва в едно момче, което по късно умира...
http://www.vbox7.com/play:a09869f5 - 33 епизод
http://www.vbox7.com/play:2ea03c53 - Интрото
цитирай
15. анонимен - mnogo hubavo
16.10.2009 12:31
Mnogo mi haresvat detskite fulm4eta spomnqm si za minalite vremena kogato bqh dete i gi gledah vsi4kite
цитирай
16. анонимен - super
31.10.2009 13:51
имаше и едно много готино но не се сещам за заглавието.Помня че бяха две кучета едното по малко и бяха некви детективи май и едни такива заспали и флегматични беше доста забавно все некви мацки спасяваха искам да го намеря но нали незнам заглавието :(((
цитирай
17. cocolino88 - :)
31.10.2009 20:59
Колега, това е от Looney Tunes, има ги и в Tom y Jerry Kids. Казват се Droopy and Dripple. Dripple е сина на Droopy
цитирай
18. анонимен - mis cheri14
06.11.2009 12:05
super got sa film4etata :)
цитирай
19. анонимен - доброто старо време
09.11.2009 12:31
помня ги повечето, любомото ми е "кро"
цитирай
20. анонимен - А, къде са "Патето Яки и Чоп...
16.11.2009 20:58
А, къде са "Патето Яки и Чопър", както и "Ум белият делфин"? Култови поредици ...
Иначе поздравления за начинанието. Супер!
цитирай
21. анонимен - malkata memol
12.12.2009 18:05
iskam i za malkata memol film4e
цитирай
22. анонимен - vupros svurzan s batman
22.12.2009 20:51
znaete li kude moga da namerq ''The New Adventures of batman''ot 1999 4e pretursih navsqkude i nikade go nqma
цитирай
23. анонимен - Бамзе
04.01.2010 00:02
http://detstvoto.com/index.php?newsid=1489
- има и клип с интрото на мечето Бамзе :)
цитирай
24. анонимен - :)
21.01.2010 11:40
Къде е Блясъчко :)
цитирай
25. анонимен - ех, спомени :)
03.02.2010 18:49
интересна колекция. част от анимациите ги гледах като не съвсем малък, но пък повечето наистина са класика. Аз обаче си спомням една поредица, за която не мога да открия достатъчно информация из нета. Казваше се, мисля, "зоо лига". Епизодите бяха много кратки и винаги на полувремето на различни мачове по БНТ. Сюжетът винаги беше футболен мач м/у 2 отбора от животинското царство (пример: слонове с/у къртици). Имам блед спомен че детското беше френско, но това може и да не е съвсем вярно. Нека ако някой има спомен за тази поредица и случайно открие епизоди да пише тук или да качи нещо в ютуб или вибокс. поздрави на всички почитатели на анимациите :)
цитирай
26. анонимен - :)
10.02.2010 14:56
Класацията на мен мн ми харесва и обичам всички тези филмчета.Но искам да ви питам за едно друго.
Ставаше въпрос за 3 принцеси...всяка от тях имаше камък - луна,слънце и сърце (ако помня правилно).Мисля че имаха и коне...На едната принцеса коня май беше с крила.Ако някой се сеща и ми каже как се казва..ще съм му УЖАСНО БЛАГОДАРНА!!!! :):):)
цитирай
27. анонимен - :)
20.02.2010 17:09
film4eto e staela i siqinite ezda4i :) ako nqkoi moje da mi kaji imeto na edno drugo fil4e she sum mn blagodarna .. razkazva se za ku4eta v planinata tegle6ti 6eini turse6ti lekarstvo za edno malko momi4ence nakraq edno ku4e otide i gi spasi tqh su6to nameri lekarstvoto i go donese spasi i ostanalite ku4eta ima6e i edin patok moris i dve me4eta polqrni :) dano nqkoi se seti :D:)
цитирай
28. анонимен - Ами Вълшебната Корона(La Corona ...
15.03.2010 04:10
Ами Вълшебната Корона(La Corona Magica), Приключения в космоса(Uchuusen Sagittarius), Starcom, Супер Мечо... ааа~хххх
цитирай
29. анонимен - ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ
19.03.2010 16:44
Shadow raiders i Reboot едни от първите 3D анимаций. Даваха ги по диема+ :) Също така Вълшебният свят на Пол. Но Ездачи в сянка от малак ме е радвал и все още ме радва. :))
цитирай
30. анонимен - Джейми и вълшебното фенерче htt...
30.04.2010 17:01
Джейми и вълшебното фенерче http://vbox7.com/play:fa097b88
Ум белият делфин http://vbox7.com/play:41f9a4f7&al=1&vid=482651
цитирай
31. анонимен - nqkoi moje li da mi kaje za edno de...
30.05.2010 20:25
nqkoi moje li da mi kaje za edno detsko :) stavashe vypros za edno mi6le,kadeto se misle6e za mn silno mislq,4e beshe orajnjevo ili 4erveno na cvqt davaha go po nova tv(togava oshte beshe sys stariq znak) film4eto beshe mn kratko :( molq vi ako nqkoi znae kajete :)... sy6to imashe po nova tv pak edno detsko za edno paq4e ako gi znaete pi6ete pls :*
цитирай
32. анонимен - kosteurki nindga
31.05.2010 14:18
sporet men tova e nai xubavoto detsko film4e
цитирай
33. анонимен - Спомени спомениии:-)
03.06.2010 15:17
Браво за колекцията и поздрави за труда,но,защо всички са забравили за Чебурашка и крокодила Гена,Ну Погоди,котарака Леополд...!:-) Ами заичето с карираните уши и Пластелинчетата с които Сънчо ни приспиваше...!Спомням си и за Мишел Ваян,Мариан Първата,Чопър и Патето Яки.Имаше детско и за Сиси преди да стане кралица,също и Астерикс!:-)Всяко поколение си има своите детски филмчета,но според мен тези от моето (и на много други) тетство са много по добри от тези на новото поколение(след около '95г)Благодаря отново за труда да събереш тези филмчета и да ни върнеш макар и за малко в безгрижните години!:-))
цитирай
34. анонимен - упс
03.06.2010 17:28
Пак ги прегледах и видях,че крокодила Гена и Ну Погоди не са пропуснати!:-)
цитирай
35. анонимен - Mighty mouse
10.06.2010 13:26
анонимен написа:
nqkoi moje li da mi kaje za edno detsko :) stavashe vypros za edno mi6le,kadeto se misle6e za mn silno mislq,4e beshe orajnjevo ili 4erveno na cvqt davaha go po nova tv(togava oshte beshe sys stariq znak) film4eto beshe mn kratko :( molq vi ako nqkoi znae kajete :)... sy6to imashe po nova tv pak edno detsko za edno paq4e ako gi znaete pi6ete pls :*


Здравей! Мисля, че детското, което търсиш с мишлето се казва Mighty Mouse
http://www.youtube.com/watch?v=GYpBoYa4pno
цитирай
36. анонимен - детско
15.06.2010 15:38
сещам се ,че като малка мн обичах да гледам конникът и звездните шерифи и тайнствените златни градове, които мисля , че ги няма в изброените ( но може и аз да не съм видяла)
цитирай
37. анонимен - ьь
21.06.2010 16:22
hora vie ste neveroiatni ,tuk namerih imenata na mnogo ot film4etata za koito ne se seshtah kak se kazvat .prodaljavaite v sashtia duh
цитирай
38. анонимен - Георги
29.07.2010 18:57
Ами вижте сега имам ама мнооого блед спомен за едно детско филмче, спомням си че беше на канал франс интернационал даваха го по БНТ нашия герой беше нещо като детектив и чадъра му се въртеше като хеликоптер и само толкова нищо друго претърсвам цялата мрежа и нищо, май само аз си го спомням. А наистина си спомням че си заслужаваше! Ще съм много благодарен ако някои помогне...
цитирай
39. анонимен - bravo bravo ima6e dve na koito im bqh ...
31.07.2010 20:00
bravo bravo ima6e dve na koito im bqh zabravil imenata i ot mn vreme gi tarsq,ima o6te 3-4 koito moje da spomene6,no e super kato cqlo,samo deto nqkoi decki za mene trqbva dasa po napred ina4e to4no sas tezi sam izrastnal.6 ot men :)
цитирай
40. анонимен - andi
12.08.2010 19:28
mmm xora tursq ot4aqno edno decko za edno mom4ence koeto leti s legloto si,otiva6e v nqkakuv dr svqt,otvarq6e nqkakva vrata (koqto ne trqbva6e) ima6e i jezal.....mislq 4e mom4enceto se kazva6e nemu..... :(( pomagaite..poburkax se mn go iskam...ne si spomnqm daje kak se kazva
цитирай
41. анонимен - :)
28.08.2010 11:34
анонимен написа:
имаше и едно много готино но не се сещам за заглавието.Помня че бяха две кучета едното по малко и бяха некви детективи май и едни такива заспали и флегматични беше доста забавно все некви мацки спасяваха искам да го намеря но нали незнам заглавието :(((еми те се казват "Друпи и Дрипъл" ( Droopy and Driple) тея кученца и са мн якии
цитирай
42. анонимен - ..
28.08.2010 11:39
анонимен написа:
Ами вижте сега имам ама мнооого блед спомен за едно детско филмче, спомням си че беше на канал франс интернационал даваха го по БНТ нашия герой беше нещо като детектив и чадъра му се въртеше като хеликоптер и само толкова нищо друго претърсвам цялата мрежа и нищо, май само аз си го спомням. А наистина си спомням че си заслужаваше! Ще съм много благодарен ако някои помогне...Da ne e " Inspektor Gadjet" ?
цитирай
43. анонимен - зодии
04.09.2010 13:33
може ли някой да ми каже каде мога да истегля скечовете на зодиите?
цитирай
44. анонимен - Намерих го ! :)
12.09.2010 03:07
Анимацията и аз много я търсих и най-накрая успях да я намеря :)))) казва се Little Nemo и я намерих в youtube.com ето ти линк : http://www.youtube.com/watch?v=69637mM5-vM и аз се бях подлудил да я търся :)))))
цитирай
45. анонимен - :) bravo :)
22.09.2010 00:06
анонимен написа:
film4eto e staela i siqinite ezda4i :) ako nqkoi moje da mi kaji imeto na edno drugo fil4e she sum mn blagodarna .. razkazva se za ku4eta v planinata tegle6ti 6eini turse6ti lekarstvo za edno malko momi4ence nakraq edno ku4e otide i gi spasi tqh su6to nameri lekarstvoto i go donese spasi i ostanalite ku4eta ima6e i edin patok moris i dve me4eta polqrni :) dano nqkoi se seti :D:)Ако не се лъжа май се казваше Белия зъб White Fang :)

А класацията е много добра :) тъкмо бях забравила за някои :) благодаря :)))
цитирай
46. анонимен - Супер
29.09.2010 15:30
Страхотни филмчета, много ги обичам!
Опитавах се няколко пъти да открия едно детско филмче, даваха го по нова телевизия. Казваше се "Мишлетата от Бръмблихейдж" или нещо от този род. Явно не е точно това, защото не го намирам никъде :) Ще съм много щастлива, ако някой си спомня и ми помогне да го открия!
цитирай
47. анонимен - забравено име
30.09.2010 16:17
приятели, помните ли едно рисувано филмче, мисля, че го даваха в "Лека нощ, деца", занякакво пътешествие в космоса, като героинята се казваше Магика, а и пускаха някакви песнички, изсвирени от състава на пътешествениците. Дъщеря ми го гледаше редовно, но не си спомня името. А, може и да беше турско филмче.
цитирай
48. анонимен - покемон галактически битки
03.10.2010 17:05

пикачо дано да еволюираш в райчо
цитирай
49. анонимен - Забравено филмче
03.10.2010 22:46
Имаше едно филмче, анимация, но не беше серйино. Почти нищо не си спомням от него... мисля че се разказваше за някакви мебели (лампа и др такива), които бяха тръгнали на път... май бягаха от вкъщи или нещо такова, и за приключенията, които им се случват по време на пътуването... сиг нищо не разбрахте от обяснението ми :D... но все пак, ако някой се сети кое е филмчето ще съм му много благодарна ако сподели :))) мерси предварително :)))
цитирай
50. анонимен - Браво
09.10.2010 18:33
Поздравявам те за колекцията. Набор 89 съм и съм гледал 99% от детските горе! Накара ме да се върна назад в миналото и смея да твърдя, че направо се разчувствах! Толкова ми липсва това време ... Искам пак да съм малък и да са ми интересни и да ги гледам по цял ден :((((((( всяка възраст е хубава, но какво по радостно от това да си дете ...
цитирай
51. анонимен - забавна колекция
30.10.2010 18:10
Здравейте, от няколко дни преравям целия Нет за едно филмче отпреди 5-6 години. Разказва се за 3 динозавъра, единият май беше генерал с камуфлажна униформа, и двама мъже - единия слаб и висок, а другия - нисък и дебел. Постоянно се преследваха, но репликите, които си спомням най-отчетливо са: от динозавъра-генерал: "Ние динозаврите сме обречени - просто го знам!"; и репликата на слабия мъж: "Кога ще спре болката?"
Ако някой се сеща за кое филмче става въпрос, моля да ми каже заглавието, защото вече имам чувството, че си го измислям, а съм го гледала много и е невероятно забавно.

Благодаря ви предварително!
цитирай
52. анонимен - ")
11.11.2010 22:40
анонимен написа:
Имаше едно филмче, анимация, но не беше серйино. Почти нищо не си спомням от него... мисля че се разказваше за някакви мебели (лампа и др такива), които бяха тръгнали на път... май бягаха от вкъщи или нещо такова, и за приключенията, които им се случват по време на пътуването... сиг нищо не разбрахте от обяснението ми :D... но все пак, ако някой се сети кое е филмчето ще съм му много благодарна ако сподели :))) мерси предварително :)))


и аз съм гледала детското май е френско
цитирай
53. анонимен - още
16.11.2010 21:48
cocolino88 - супер си! браво за труда - не е истина направо колко ме изкефи, напълни ми душата!!! предполагам, че си 88 по филмчетата :) - аз съм 75 и си спомням няколко добри, които ги няма тука - "Приказки под шипковия храст" и "Приключенията на войника Румцайс" :D, както и едно със две джуджета, които летяха в космоса и едното се казваше Пишкунта...!? :D
цитирай
54. illydadarova95 - Ех...
18.11.2010 12:19
Толкова ги обичах тези филмчета, като бях по- малка.
Спомням си, че детска кабелна телевизия евроком даваха още едно много хубаво филмче, в което се разказваше за едно момче, едно момиче и едно куче. Момчето си имаше някаква вълшебна плюшена играчка (мече май), която от време на време ги водеше в разни други вълшебни страни.... Но не знам как се казваше детското :(

Спомням си и една част от филмче, но не знам изобщо от кой филм и за какво се разказваше. Някакви феи ли бяха, нещо такова... едната беше ослепяла и имаше някаква буря... абе не си спомням.

Имаше и някакъв сериал за едни момичета с вълшебни сили. Луна, звезди, огън... някакви такива.

Имаше много по- стойностни сериалчета и филмчета за деца. Днешните... за повечето нямам думи. :/
цитирай
55. анонимен - филмче за мама Панда
18.11.2010 12:27
Здравейте, поздравления за класацията!!! Искам и аз да попитам за едно филмче с една майка Панда,която разказваше приказки на малкото й и др животинки,които сядаха около огъня мисля,а тя така сладко разказваше. По ефир 2 го даваха, но не съм сиг,от 17ч помня това,защото специално се прибирах да го гледам, а др деца играеха пред блока. Ще съм Ви мн благодарен ако се сетите :)
цитирай
56. анонимен - sickite gi pomna do edno no fedi m...
19.11.2010 02:21
sickite gi pomna do edno no fedi mravkata marian purvata no nai vece pedq chovek
цитирай
57. анонимен - inchai be6e
19.11.2010 02:24
анонимен написа:
hora vie ste neveroiatni ,tuk namerih imenata na mnogo ot film4etata za koito ne se seshtah kak se kazvat .prodaljavaite v sashtia duh

цитирай
58. анонимен - ..........
19.11.2010 12:23
карлсон, който живееше на покрива; инч хай; шнорхелите
цитирай
59. анонимен - davaha po kanal1 edno detsko s edni ...
19.11.2010 15:21
davaha po kanal1 edno detsko s edni roboti koito idvat na zemqta po vremeto na kamennata epoha. no ne mog ad ase setq kak se kazva
цитирай
60. анонимен - .. спомени
20.11.2010 00:30
.. имам спомен за анимационен сериал ( по канал 1, мисля че го даваха, но не съм сигурна) .. по идея беше нещо, като батман, спайдермен и пр.
..имаше двама детектива (мъж и жена) .. разследваха един тайнствен мъж с маска и перелина ( никога не му показаха лицето)
спомнчм си също така, че преобладаващите цветове бяха черно и червено, а в интрото на сериала имаяше рисунка от триъгълник и кръг ( изобразяващ кукла , .. и с ръчички) .. това май беше и нещо като знак , на този тайнстшения..
моля помогнете, ако имате някаква идея
:))
цитирай
61. анонимен - :)
20.11.2010 00:33
анонимен написа:
анонимен написа:
Имаше едно филмче, анимация, но не беше серйино. Почти нищо не си спомням от него... мисля че се разказваше за някакви мебели (лампа и др такива), които бяха тръгнали на път... май бягаха от вкъщи или нещо такова, и за приключенията, които им се случват по време на пътуването... сиг нищо не разбрахте от обяснението ми :D... но все пак, ако някой се сети кое е филмчето ще съм му много благодарна ако сподели :))) мерси предварително :)))


и аз съм гледала детското май е френско

разбрах всичко, дори се сетих за детцкото, но не си спомнчм заглавието .. ;\
цитирай
62. анонимен - Да не говориш за "Приключе...
20.11.2010 06:09
Да не говориш за "Приключенията на малкия тостер" ?
цитирай
63. анонимен - :)
20.11.2010 15:08
Мариян Първа също беше добро филмче :)
цитирай
64. анонимен - от кое филмче е Шеки
24.11.2010 23:23
Не знам дали някой ще си спомни - имаше един шут Шеки, но не се сещам от кое филче беше. Беше шут на краля, но други бяха главните герои, а краля и Шеки бяха за допълнение. Ако някой може да ми подскаже от коя анимация е - ще съм му много признателен. Много се чудя.
цитирай
65. анонимен - голям фен на детските
26.11.2010 08:51
първо искам да благодаря за създаването на този сайт и за подбирането на детските от доброто старо време. аз се сещам за още няколко филмчета от моето детство, имаше едно ДИПЛОДОНИТЕ, ЧИП И ЧАРЛИ, после по - късно пускаха ВОЙНАТА НА ЗВЕРОВЕТЕ, друго не се сещам за сега, но като се сетя пак ще пиша. ОТНОВО ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КЛАСАЦИЯТА!!!!!!!!
цитирай
66. анонимен - Здравейте, от няколко дни преравям ...
28.01.2011 18:57
анонимен написа:
Здравейте, от няколко дни преравям целия Нет за едно филмче отпреди 5-6 години. Разказва се за 3 динозавъра, единият май беше генерал с камуфлажна униформа, и двама мъже - единия слаб и висок, а другия - нисък и дебел. Постоянно се преследваха, но репликите, които си спомням най-отчетливо са: от динозавъра-генерал: "Ние динозаврите сме обречени - просто го знам!"; и репликата на слабия мъж: "Кога ще спре болката?"
Ако някой се сеща за кое филмче става въпрос, моля да ми каже заглавието, защото вече имам чувството, че си го измислям, а съм го гледала много и е невероятно забавно.

Благодаря ви предварително!

Птиятел това детско го даваха заедно с "Котаракът Ииийк" Eek The Cat & The Terrible Thunderlizars : http://vbox7.com/play:bebf6c96
цитирай
67. анонимен - Yes, yes, yes!!!
04.02.2011 19:47
Благодаря много, това е филмчето - The Terrible Thunderlizars !!! :)
цитирай
68. анонимен - Зевзек
10.02.2011 11:39
анонимен написа:
Не знам дали някой ще си спомни - имаше един шут Шеки, но не се сещам от кое филче беше. Беше шут на краля, но други бяха главните герои, а краля и Шеки бяха за допълнение. Ако някой може да ми подскаже от коя анимация е - ще съм му много признателен. Много се чудя.


БИСКИТИТЕ - http://vbox7.com/play:a22b295d
цитирай
69. анонимен - MILA SMOLYANSKA
18.02.2011 18:14
BLAGODARYA NA 4EOWEKA DETO E SUBRAL TEZI STRAHOTNI FILM4ETA, POWE4ETO SUM GI GLEDALA, NO DUSTERYA MI WSE OSTE NE E!S UDOWOLSTWIE STE GI GLEDAM PAK S NEJA
цитирай
70. анонимен - А някой помни ли как се казваше фи...
22.02.2011 02:30
А някой помни ли как се казваше филмчето за Антрацит. Един бял плъх, който живееше в блатото. Винаги казваше "смокини и черници". Лошият плъх, Антрацит казваше "гнилост и зараза". Филмчето беше направено със животни по някакъв странен начин. Ще съм мноооого благодарна за името или линк към филмчето:)
Браво на многото хора, които са публикували тука детските си спомени. Много якоооо.
цитирай
71. анонимен - kuraj
23.02.2011 10:53
tovae nai straxotnoto detsko koeto sam vijdala do sega drugo takova nqmq i nqmq da ima
цитирай
72. анонимен - А котарака Леополд...???
27.02.2011 03:07
Спомяте ли си го? С фразата ; "Деца, нека бъдем приятели..."

http://www.youtube.com/watch?v=k3qZtkqZgR8
цитирай
73. spectacularspidey - Еееех, спомени :) Batman TAS, Sp...
21.03.2011 00:18
Еееех, спомени :) Batman TAS, Spider-Man TAS, TMNT, Tom & Jerry, Looney Toons, Звездните Шерифи - това бяха времената. Жалко, че сега като възрастен, не мога да ги трая някои от тези анимации :)
цитирай
74. анонимен - "Приключенията на хлороф...
28.06.2011 23:06
"Приключенията на хлорофил" беше филмчето с култовите реплики: "смокини и черници" и "гнилост и зараза" :)
цитирай
75. анонимен - Браво
06.07.2011 23:55
Супер е тази класация и последвалите я коментари!Върнаха ми спомени, който са безценни!!! :-)))))))))))))) БЛАГОДАРЯ
цитирай
76. анонимен - Анекдот про попугая
13.07.2011 15:45
Продается на рынке попугай за большие деньги. Подходит покупатель испрашивает продавца:- Почему так дорого продаешь?- Это очень необычный попугай. Если его дернуть за правую лапку, он заговорит по-английски, дернуть за левую - заговорит по-французски.- А что будет, если дернуть за обе сразу?Попугай:- Ты что, мужик, охуел?! Я же тогда на жопу упаду
цитирай
77. анонимен - backlink services
17.08.2011 15:32
I think this is one of the most important information for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really nice
цитирай
78. анонимен - Къде са маймунчетата?:)))
15.09.2011 21:22
Здравейте, искам да попитам, ако някой се сеща за едно филмче за една майка маймунка и нейните малки маймунчета, които правеха много пакости и вгорчаваха живота на майка си. Много забавни бяха тия маймунчета, но не мога да се сетя как се казваше филмчето, за това ще съм много благодарна ако някой го знай и напише!
цитирай
79. анонимен - gadjet se kazva ako ne se luja :)
22.09.2011 23:45
анонимен написа:
Ами вижте сега имам ама мнооого блед спомен за едно детско филмче, спомням си че беше на канал франс интернационал даваха го по БНТ нашия герой беше нещо като детектив и чадъра му се въртеше като хеликоптер и само толкова нищо друго претърсвам цялата мрежа и нищо, май само аз си го спомням. А наистина си спомням че си заслужаваше! Ще съм много благодарен ако някои помогне...

цитирай
80. анонимен - Здравейте на всички почитатели на старите детски филмчета :)
14.10.2011 23:56
Надявам се ми помогнете, да намеря едно също така старо фимче . Ще се опитам да ви споделя всичко, което си спомням за него .. Ставаше въпрос за герои които караха някакви сурфове , единия се казваше жокера , а едната жена ако не се лъжа ледена сафира или нещо подобно ... мисле, че филмчето се казваше нещо си ...... сърфисти ... не можах да го намеря за това турся вашата помощ :)
цитирай
81. анонимен - Търся Детско Анимационно Филмче...
28.10.2011 15:25
Здравейте, искам да зарадвам моята приятелка... скоро си говорихме за Детството и тя ми сподели че любимото и детско е било за "ТРИТЕ МЕЧЕТА" както тя се изрази и каза че го е търсила много но без успех!!! Ако някой знае нещо за ТЯХ :) моля те ми каже!!! много благодаря!!!
alex_uzunovich@abv.bg
www.facebook.com\DonAlejandro2011
цитирай
82. ted1nka - film4eto e staela i siqinite ezda4i ...
10.11.2011 14:32
анонимен написа:
анонимен написа:
film4eto e staela i siqinite ezda4i :) ako nqkoi moje da mi kaji imeto na edno drugo fil4e she sum mn blagodarna .. razkazva se za ku4eta v planinata tegle6ti 6eini turse6ti lekarstvo za edno malko momi4ence nakraq edno ku4e otide i gi spasi tqh su6to nameri lekarstvoto i go donese spasi i ostanalite ku4eta ima6e i edin patok moris i dve me4eta polqrni :) dano nqkoi se seti :D:)Ако не се лъжа май се казваше Белия зъб White Fang :)

А класацията е много добра :) тъкмо бях забравила за някои :) благодаря :)))
Филмчето се казва Балто , има втора и трета част :) http://vbox7.com/play:0fa89d29


Аз се опитвам да намеря едно анимационно сериалче, за което не мога да се сетя как се казваше :(( Става дума за живота на една лисица мисля че в началото на епизодите е в града и след тожа не помня как намира приятели в една гора , в близост до това градче, намира си приятелка имат дечица и в следващите сезони се разказва за една от дъщерите му която засегната от факта че е в сянката на смелия си баща ( мисля че се казваше ФОКс хахах незнам :((( ) моляя за помоща вииии :))
цитирай
83. анонимен - еххх...
10.11.2011 14:34
ами Хаяско и Пишпунта? :)))))))))))))
цитирай
84. ted1nka - Ами вижте сега имам ама мнооого блед ...
10.11.2011 14:36
анонимен написа:
анонимен написа:
Ами вижте сега имам ама мнооого блед спомен за едно детско филмче, спомням си че беше на канал франс интернационал даваха го по БНТ нашия герой беше нещо като детектив и чадъра му се въртеше като хеликоптер и само толкова нищо друго претърсвам цялата мрежа и нищо, май само аз си го спомням. А наистина си спомням че си заслужаваше! Ще съм много благодарен ако някои помогне...

По това описание се сещам за Инспектор Гаджет http://vbox7.com/play:e7eba9d2 :))
цитирай
85. анонимен - Имам спомен за едно филм4е
16.11.2011 19:31
Искам да попитам дали някои се сеща за един детски сериал в които имаше 5 или 6 динозавър4ета.Имаше дже много извесни фрази: небето пада ,и ти си бръмбар смъдливка.Спомням си 4е го даваха по НОВА БТВ ПИРИНТВ или БНТ за6тото гледах само тези канали.В детското се разказваше за динозавур4етата които се изправяха заедно срещу най разли4ни изпитания.В една серия даваха как вали сняк и едно от тях каза: Небето пада,небето пада.
цитирай
86. анонимен - ima6e edno film4e za edno stranno ...
23.11.2011 04:05
ima6e edno film4e za edno stranno sa6testvo, jivee6to v pqsak i vika6e:"pqqqsaak"be6e edno takova groznovato sme6no sa6testvo.Psemeqd li se kazva6e nz no ne6to podobno.ako nqkoi se se6ta neka kaje.blagodarq!
цитирай
87. анонимен - ;)
21.12.2011 02:00
Хора, от много години се мъча да се сетя за заглавието на една анимация, която даваха по БНТ преди 10тина години и ще съм ви супер благодарна, ако ми кажете как се казва. Даваха я сутрин, през летните месеци и се разказваше за едно семейство, което се мести в нов град, обаче там всичко е наопаки, ако нещо е хубаво казваха, че е гадно и обратното. Всяка серия започваше как кметът на града казва "Пожелавам Ви ужасен ден!". Не съм особено сигурна, но имам бегъл спомен, че името на аминацията завършва на ....ville, обаче може и да греша. Ако някой се сеща, нека каже. Благодаря предварително! :))
цитирай
88. анонимен - Ами...
21.12.2011 20:48
Ами не видях "Ферди Мравката".... И то си беше доста куул :))))))
цитирай
89. анонимен - a nqkoi se6ta li se za edno detsko, ...
05.01.2012 00:22
a nqkoi se6ta li se za edno detsko,dosta otdavna go davaha i be6e seriino,razkazva6e se za edna lisica v gorata koqto pomaga6e na drugite gorski jivotni,i si spomqm sa6to 4e se boreha s edin plah koito se gazva6e Buli(ne sam mn sig de)???nqkoi ako se seti 6te sam mn happy;;PPP
цитирай
90. анонимен - детско
07.01.2012 03:04
имаше едно детско по канал 1 с едни жълти маймуни на черни петна с дълги опашки. Мисля, че беше френско. Някой може ли да ми каже как се казваше това детско, защото много ме чопли!
цитирай
91. анонимен - Прекрасно!!! Това, което си нап...
16.01.2012 12:45
Прекрасно!!! Това, което си направил е чудесно припомняне и улеснение за всички! :))) Ще подсетя за моето любимо, което обаче не видях сред изброените: Тайнствените златни градове (The mysterious cities of gold http://vbox7.com/play:0c7604ee) - "През 1532 година испанското сираче Естебан(детето на Слънцето) се отправя в търсене на един от седемте мистични златни градове, надявайки се там да намери баща си. В пътешествието го придружават Зия, момиче от племето на Инките, и Тао - последният оцелял от потъналата империя Хива. Естебан и Зия притежават двете части на медальон, които отключва Златния град. Сериалът е комбинация от историята на Южна Америка, археология и научна фантастика. Героите откриват различни технологични чудеса, създадени от Ацтеките и Инките, които включват кораба Соларис, задействан от слънчевата светлина и гигантския златен кондор, с който героите летят. Те са преследвани от противниците им Гомез и Гаспар, които също търсят Тайнствените златни градове."

цитирай
92. анонимен - :)
02.02.2012 22:26
Прекрасни спомени! :) (happy)
цитирай
93. анонимен - :)))))
15.02.2012 17:57
Хеййй,искам да поздравя автора на статията!! Направил си нещо страхотно!! Толкова хубави спомени ми донесе!! Браво :))
А сега искам да попитам дали някой се сеща за заглавието на едно филмче - разказваше се за три момичета, които имаха някакви сили и яздеха коне; всяка олицетворяваше нещо - Луна, Слънце, Звезда..Дано някой си спомни :)))
цитирай
94. анонимен - qko
23.02.2012 16:58
nai qkoto
цитирай
95. анонимен - Благодаря!
27.02.2012 18:55
анонимен написа:
Ами Вълшебната Корона(La Corona Magica), Приключения в космоса(Uchuusen Sagittarius), Starcom, Супер Мечо... ааа~хххх


Просто с един пост изби рибата, колко ли години съм се чудел как се казваха тези анимации за да ги потърся и сега с един пост ги научих (Без супер мЕчо изобщо нямям идея какво беше това :D ).
цитирай
96. анонимен - Въпрос
16.03.2012 21:24
Имаше една анимация, помня даваха я по времето, когато даваха сапунката за Андреа Селесте. Разказваше се за един делфин (но не "Ум, белият делфин"). Този носеше полицейска шапка. Помня, че имаше и приятелка и нещо свързано с акули.. Някой ако се сеща..
цитирай
97. анонимен - vaprs
24.03.2012 16:39
nqki spmnq li si v na4aloto kogato p4na btv ima6e paoza na obqd i kam 3 sledobed zapo4va6e pak i davaha edni film4eta koito ne bqha animacii a igralni no bqha mnogo qki
цитирай
98. анонимен - За новото ти попълнение
27.03.2012 02:51
"Мишки рокери от марс" The best :D
цитирай
99. анонимен - Belphegor mislq che se kazva
01.04.2012 13:45
анонимен написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
Имаше едно филмче, анимация, но не беше серйино. Почти нищо не си спомням от него... мисля че се разказваше за някакви мебели (лампа и др такива), които бяха тръгнали на път... май бягаха от вкъщи или нещо такова, и за приключенията, които им се случват по време на пътуването... сиг нищо не разбрахте от обяснението ми :D... но все пак, ако някой се сети кое е филмчето ще съм му много благодарна ако сподели :))) мерси предварително :)))


и аз съм гледала детското май е френско

разбрах всичко, дори се сетих за детцкото, но не си спомнчм заглавието .. ;\

цитирай
100. анонимен - gotinata mishka
10.04.2012 01:15
nqkoi moje li da mi pomogne??ot dosta vreme tursq edno detsko s edna oranjevo kafqva mishle.po gore vidqh che i drug chovek go tursi tova detsko o nikoi ne mu e dal otgovor.az si spomnqm che beshe dulgo kolkoto suncho okolu 5 minuti.mishkata ne govoreshe.beshe oblechena mai s polichka ili roklq zashtoto beshe momiche.s golemi ushi imashe i obuvki.vseki put pochvashe taka:digashe kapaka na nqkakva dupka i se spuskashe s vaje i posle zapochvashe da hodi i .... samo tova si spomnqm davaha go po NOVA TV.plss daite predpolojeniq mnogoo go iskam tova detsko
цитирай
101. анонимен - Имаше едно филмче, анимация, нз ...
11.04.2012 17:32
Имаше едно филмче, анимация, нз точно по кой канал го давайха. Имаше едно момченце, който беше с черна коса и с червена и черна блуза, имаше и приятел куче. Ако някой се сеща как се казваше филма, моля да ми отговори. Мерси предварително
цитирай
102. анонимен - Бенджърс и Меш
29.04.2012 20:00
Помните ли анимацията Бенджърс и Меш - две маймуни много бели правеха и песничката към филма беше страхотна- още я помня от 1990г.?
цитирай
103. анонимен - Търся старо детско анимационно филмче
21.05.2012 14:37
Кое беше това старо анимационно филмче с едно кафяво грозничко животинче/май така му казваха/ със синя муцунка, което не можеше да говори а издаваше само нечленоразделни звуци,все изоставаше от групата и другите трябваше да го спасяват.Приличаше на маймунка.За съжаление друго не се сещам. Сигурно съм го гледала по БНТ отдавна, аз съм 72 набор. Много ще съм благодарна ако някой помогне
цитирай
104. анонимен - Сандокан
24.05.2012 09:17
Спомням си, че преди десетина години даваха Сандокан, мисля че беше по диема+, имаше и още доста сериали за рейнджари, но имената все още не се сещам...
цитирай
105. анонимен - blagodarja :)
28.05.2012 03:09
Mnogo blagodaria za infoto, moje li njakoi da kaje zashto Vbox mi se zarejda bano i zabiva, ne moje da se gleda, ima li njakakyv nachin da se opravi, blagodarja.
цитирай
106. анонимен - Ето ви малко мои колекции :)
28.05.2012 17:16
Доста от анимациите от близкото минало когато имаше що годе зарибяващи анимации а не като днешните ...
http://vbox7.com/user:jimmybones?p=collections - Има още поне десетина които се опитвам да добавя и намеря но засега без резултат :) Приятно Гледане деца !
цитирай
107. romanticgirl25 - Здравей! Уникален човек си! Аз т...
01.06.2012 15:29
Здравей! Уникален човек си! Аз тъкмо търсех картинки за моят албум предназначен да си спомним филмите и игрите от соц времето и се натъкнах на суперската тема. Ще копирам снимчиците на някой филмчета. Изпуснал си Ум-белият дделфин-много беше хубав! Продължавай само така!Поздсрави от мен!
цитирай
108. анонимен - Belphegor
05.06.2012 23:16
анонимен написа:
.. имам спомен за анимационен сериал ( по канал 1, мисля че го даваха, но не съм сигурна) .. по идея беше нещо, като батман, спайдермен и пр.
..имаше двама детектива (мъж и жена) .. разследваха един тайнствен мъж с маска и перелина ( никога не му показаха лицето)
спомнчм си също така, че преобладаващите цветове бяха черно и червено, а в интрото на сериала имаяше рисунка от триъгълник и кръг ( изобразяващ кукла , .. и с ръчички) .. това май беше и нещо като знак , на този тайнстшения..
моля помогнете, ако имате някаква идея
:))


Това е Belphegor :)
цитирай
109. анонимен - Детско за рейнджъри
13.06.2012 13:01
И аз като един колега от по горе искам да попитам да детскто дето се разправя за някакви пичове дето карат сърфове,само че не във водата :Д
Заглавието беше някакви сърфисти,моля някой да помогне :)
цитирай
110. анонимен - film4eto e staela i siqinite ezda4i ...
23.06.2012 00:07
анонимен написа:
film4eto e staela i siqinite ezda4i :) ako nqkoi moje da mi kaji imeto na edno drugo fil4e she sum mn blagodarna .. razkazva se za ku4eta v planinata tegle6ti 6eini turse6ti lekarstvo za edno malko momi4ence nakraq edno ku4e otide i gi spasi tqh su6to nameri lekarstvoto i go donese spasi i ostanalite ku4eta ima6e i edin patok moris i dve me4eta polqrni :) dano nqkoi se seti :D:)
Tova e Balto
цитирай
111. анонимен - filmiii
05.07.2012 16:01
imashe edno filmche kudeto beshe za edni pirati taka i ne uspqvam da go nqmerq kakto i edino filmche s tom and jerry no nego sushto go nqma to beshe che bqgaha ot edni loshi krieha se pod edin most abe obshto vzeto ne si spomnqm tochno no mi se iska da gi marerq :)
цитирай
112. анонимен - Детско за пещерняци
24.07.2012 03:02
Не съм много сигурна, но май някой беше попитал в блога за анимета, които обикалят космоса и аз намерих нещо подобно - http://www.youtube.com/watch?v=HK3oiTCn8ME&feature=youtube_gdata_player
Освен това се сетих за едно племе от малки човечета ( или нещо подобно ), които живееха в пещера. Даваха по дкте, имаха черни косички и бяха много мургави. Ако някой се сети за нещо подобно, да каже :)
цитирай
113. анонимен - . . . Мечето Топчо, Къртичето. . .
25.07.2012 16:44
... Мечето Топчо, Къртичето...
цитирай
114. анонимен - Благодарност!
26.08.2012 03:32
Голяма благодарност на автора! Искам и аз да ви подсетя с няколко заглавия: "Буревестници от 2086 година" (бяха 3 машини,много добро детско) , "Були - снежното човече" , "Слончето Нели", "Чудовището от Лох Нес", имаше едно аним. сериалче за луд доктор с роботизирано същество,преследваше саламандър,заради кожата му, един все искаше лазаня.. :)
цитирай
115. анонимен - Станислава
16.10.2012 01:04
Някой от вас спомня ли си детско, в което участваше един таралеж и минаваше през един дънер и си пееше..ломбат преминава..ломбат преминава, много ще съм благодарна, ако някой се сеща да ми каже как се казваше детското. Благодаря предварително. :))
цитирай
116. анонимен - Детско за боговете
19.10.2012 01:25
Имаше едно детско, в което се разказваше за олимпийските богове. Не помня по коя телевизия го даваха но боговете бяха малки човечета и някой бяха с крила (ако не се лъжа). Ако някой се досеща как се казва детското, моля да ми каже. :)
цитирай
117. tedistst - Момиче с вълшебен колан
15.12.2012 22:18
Поздравления за събраните детски! Хубаво е да има подобни класации, лошото е че няма от къде да си свалим всичките тези стари анимации.. МОЛЯ ВИ, помогнете ми да се сетя как се казва една детско, за което от години се мъча да се сетя.. Ставаше дума за едно момиченце с един вълшебен колан(шарен), от който излизаше нещо като дъга и тя тръгваше по нея, яздейки едно бяло конче(или пони..не помня).. Моля ви, ако някой се сети да пише!!! 10х
цитирай
118. danilo006 - serial po bnt1
22.01.2013 00:07
ako se nqkoi se6ta za tova molq da mi kaje zaglavieto
http://www.youtube.com/watch?v=d1ZBUOReCJA
цитирай
119. venci1 - tarsq edno decko
26.01.2013 15:11
tarsq edno decko koeto mislq 4e go gledah predi 5 li nz to4no predi 3 nqkade 4 5 godini kakto i da e . v nego se razpravq kak nqkakvo mo4e nqkak si otiva v bade6teto . no toi iska da se varne v nastoq6tetto za da spasi edna princesa ili jena be6e. oba4e za da se varne v minaloto toi trqbva da sabere nqkakvi 13 predmeata no vsa6toto vreme edna zla jena ili princesaa e iska da gi sabere i tq tezi 13 predmeta i tq iska mislq da obie tova momi 4e deto mom4eto e opitva da go spasi i do kolkoto si spomnqm taq zlataa iska da sabere tezi predmeti za da vlastva na svete maai ama za poslednoto za vlastvaneto na sveta na zlata nesam sigoren dali be6e taka .molq ako nqkoi se se6ta dami pi6e n a facebook Венци Тренчев namerete me ot sofia sam i imam rojden den na 5 septemvri pi6a tova za da me namerite po lesno v facebook ako nqkoi go znae tova decko molq da mi napi6e imeto mu na moq facebook kato sob6tenie molq kajete mi go :) b lagodarq predvaritelno.
цитирай
120. venci1 - tarsq edno decko
27.01.2013 11:54
tarsq edno decko
цитирай
121. tetini - prekaleno e decko!
22.10.2013 20:56
prekaleno e decko!
цитирай
122. nayden89 - детско по нова телевизия
25.10.2013 21:19
прекрасна работа, доста детски си припомних благодарение на блога!

имаше едно, което го даваха в най-първите години на нова телевизия - някъде 1995-а.
беше за някакви животни, които бяха в някаква гора, ама имаше и някакъв замък. в началото на филмчето винаги имаше някакви гръмотевици... не со спомням много очевидно :( (не става дума за гумените мечета).
цитирай
123. cveti1 - Може би филмчето да е било: "Инч Хай, частен детектив"('Inch High, Private Eye')
31.10.2013 19:13
анонимен написа:
Ами вижте сега имам ама мнооого блед спомен за едно детско филмче, спомням си че беше на канал франс интернационал даваха го по БНТ нашия герой беше нещо като детектив и чадъра му се въртеше като хеликоптер и само толкова нищо друго претърсвам цялата мрежа и нищо, май само аз си го спомням. А наистина си спомням че си заслужаваше! Ще съм много благодарен ако някои помогне...

цитирай
124. cveti1 - филмчето е с оригиналното заглавие: 'Rainbow Bright', а момиченцето се казваше Блондин
31.10.2013 19:22
tedistst написа:
Поздравления за събраните детски! Хубаво е да има подобни класации, лошото е че няма от къде да си свалим всичките тези стари анимации.. МОЛЯ ВИ, помогнете ми да се сетя как се казва една детско, за което от години се мъча да се сетя.. Ставаше дума за едно момиченце с един вълшебен колан(шарен), от който излизаше нещо като дъга и тя тръгваше по нея, яздейки едно бяло конче(или пони..не помня).. Моля ви, ако някой се сети да пише!!! 10х

цитирай
125. cveti1 - Филмчето трябва да е: "Малкия Немо- приключения в Слъмбърланд"('Little Nemo Adventures in Slumberland')
31.10.2013 19:36
анонимен написа:
mmm xora tursq ot4aqno edno decko za edno mom4ence koeto leti s legloto si,otiva6e v nqkakuv dr svqt,otvarq6e nqkakva vrata (koqto ne trqbva6e) ima6e i jezal.....mislq 4e mom4enceto se kazva6e nemu..... :(( pomagaite..poburkax se mn go iskam...ne si spomnqm daje kak se kazva

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cocolino88
Категория: Лични дневници
Прочетен: 603903
Постинги: 52
Коментари: 262
Гласове: 202
Календар
«  Април, 2018  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30